Vera Nevanlinnan soolo News perustuu amerikkalaisen tanssinuudistajan Deborah Hayn koreografiseen käsikirjoitukseen. Nevanlinna on sovittanut Hayn koreografisista lähtökohdista oman soolonsa ja luonut työryhmineen kokonaisteoksen, jossa eri osa-alueet – koreografia, puku, ääni ja valo – ovat läsnä samanarvoisesti.

Huhtikuussa 2007 ensiesitetty News palaa nyt Vera Nevanlinnan ja työryhmän toteuttamana uudelleentulkintana Zodiakin ohjelmistoon.

Deborah Hayn käsikirjoitus sisältää teoksen ajatukselliset, liikkeelliset, tilalliset ja äänenkäytölliset ohjeet. Kuvanveistäjä Maria Dunckerin valmistama ketakäyttöinen paperipuku, sekä äänisuunnittelija Tuomas Norvion reaaliaikainen, puvun rapinaa hyödyntävä äänimaailma muodostavat yhdessä koreografian kanssa ainutlaatuisen, hetkessä elävän tanssiteoksen. Teoksen visuaalisesta ilmeestä vastaa valosuunnittelija Heikki Paasonen.

Newsin ensiesityksen jälkeen Nevanlinna on työskennellyt ja kiertänyt Newsin lisäksi useassa Deborah Hayn kansainvälisessä produktiossa: If I Sing to You (Forsythe Company, 2008), Lightening (Zodiak, 2010), Figure a Sea (Cullberg, 2015), sekä Animals on the Beach (Tanz Im August, 2019).

Monivuotisen yhteistyön myötä Nevanlinnan ymmärrys ja tietotaito suhteessa Hayn koreografiseen ajatteluun on sekä syventynyt, laajentunut että muuttunut. Tätä kertynyttä kokemusta Nevanlinna käyttää tulkitessaan nyt uudelleen teosta News.


Kevään esityksiin ostetut liput

Valitettavasti kevään The MatchNews -yhteisiltaan ostetut yksittäisliput eivät käy Newsin uusiin esityksiin. Kevään liput olivat myynnissä Lippu.fi:ssä, eikä niitä voida siirtää Tiketin järjestelmään.

Kevään lipuista voi pyytää rahanpalautusta 31.8.2020 saakka. Lippujen palautus tapahtuu Lippu.fi:n verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta: web.lippu.fi/palautus

Zodiakin sarjalipulla lunastetut liput on peruttu automaattisesti, ja sarjalipulle on palautettu yksi ostokerta. Zodiakin kevään sarjalippujen voimassaoloaika on jatkettu syyskaudelle 2020.

Liput voi myös palauttaa postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen:
Lippupiste Oy / "Tapahtuman nimi" palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja). Palautusten maksamisessa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.


Koreografia: Deborah Hay
Sovitus ja tanssi: Vera Nevanlinna
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Pukusuunnittelu: Maria Duncker
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Tuotanto: Zodiak, Vera Nevanlinna
Kuvat: Riikka Sundqvist

UUSINTAENSI-ILTA