Ala pyörittää kyynärvarsiasi, ui ikään kuin kissaa, samalla keskittyen siihen mitä näet. Anna liikkeen matkata ylöspäin olkavarsiasi pitkin, lapojen tulla mukaan. Mitä tapahtuu, kun liike saavuttaa rintakehän, kulkee alas ja tavoittaa lattian? Lempeästi, mutta tarkasti. Ei pakottaen, vaan antaen tapahtua.

å ä ö on teos, jossa on tanssia ja musiikkia. Sen lähtökohta on liikkeessä ja yhteistyössä, ei vaikkapa jossain teemassa tai väitteessä sinänsä. Esitys syntyy kahden koreografin, Vera Nevanlinnan ja Ervi Sirénin tanssinäkemysten kohtaamisesta. Sirén saattaa esiintyjät tanssimisen tilaan ja Nevanlinna ohjaa heidät näkemään ympäristönsä ja tulemaan nähdyiksi.

Teos syntyy tiiviissä yhteistyössä koko työryhmän kanssa. Äänisuunnittelusta vastaavat Tuomas Norvio & Sami Tammela, valo- ja tilasuunnittelusta Heikki Paasonen & Salla Salin ja pukusuunnittelusta Riitta Röpelinen. Esityksessä tanssivat Andrius Katinas, Ninu Lindfors, Saara Norvio, Vera Tegelman ja Anna Virkkunen.

Teoksen nimi å ä ö viittaa kieleen, joka on olennainen osa teoksen prosessia. Se viittaa myös muistamiseen, sääntöihin, luetteloon, järjestykseen. Ja loppuun.

https://www.youtube.com/watch?v=JSZNhJnxprQ

Kantaesitys
Å Ä Ö

Koreografia Vera Nevanlinna, yhdessä tanssijoiden kanssa
Liikekehittely Ervi Sirén
Tanssi Andrius Katinas, Ninu Lindfors, Saara Norvio, Vera Tegelman, Anna Virkkunen
Äänisuunnittelu Tuomas Norvio, Sami Tammela
Valo- ja tilasuunnittelu Heikki Paasonen & Salla Salin
Pukusuunnittelu Riitta Röpelinen
Dramaturgi Tuomas Timonen
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Vera Nevanlinna ja työryhmä
Kuva Elina Brotherus

Teosalustus ke 17.5. klo 18.15–18.45.

Kesto 50 min

Liput 23/15€

ZODIAK STAGE