Patsastellaan on James Prevettin ideoima tapahtumasarja, joka kutsuu taiteilijoita juhlistamaan julkisia veistoksia eri puolilla Helsinkiä.

Patsastellaan-juhlien tarkoituksena on herättää julkiset veistokset eloon ja lisätä niiden tunnettavuutta. Mikä on muistamisen tai juhlimisen arvoista ja miksi?

Kesällä 2021 Patsastellaan keskittyy Töölönlahden rannalla sijaitsevaan Muuri-veistokseen ja ottaa sen lähtökohdaksi tapahtumakokonaisuudelle ja siitä syntyvälle julkaisulle. Patsastellaan: Parts (for Muuri) on Töölönlahdella väliaikaisen Muuri-veistoksen äärellä toteutettava kolmiosainen tapahtumien sarja ja sen kautta syntyvä kokoelma scoreja, nuotteja, jotka julkaistaan jatkamaan elämäänsä katsojien tulkintoina.

Parts (for Muuri)

Tapahtumasarjan aloittaa lapsille suunnattu työpaja, jossa tehdään piirtäen ja äänen kanssa työskennellen kuvia Muuri-veistoksen äärellä.

Seuraavassa tapahtumassa lyömäsoittajat Kalle Hakosalo ja Tiia Toivanen tulkitsevat lasten tekemiä piirroksia ja muotoja erilaisilla soittimilla ja esineillä. Säveltäjä ja taiteilija Stephen Webb kirjoittaa esitystilanteessa Hakosalon ja Toivasen materiaalia nuotinnokseksi, joka yhdessä lasten piirrosten kanssa julkaistaan viimeisessä Parts (for Muuri) -tapahtumassa, juhlassa. Silloin kuullaan myös Webbin nuotinnos oopperalaulaja Rachel McIntoshin esittämänä ja juhlan vieraat saavat julkaisun itselleen.

Parts (for Muuri) -kokonaisuuden ovat suunnitelleet kuvataiteilijat James Prevett ja Maarit Mustonen. He työskentelevät kokonaisuudessa lyömäsoittajien Kalle Hakosalon ja Tiia Toivasen, säveltäjä ja taiteilija Stephen Webbin, työpajan osallistujien sekä laulaja Rachel McIntoshin kanssa.

Osa 1 - Työpaja

Lauantai 14.8. klo 15.00

7-10 -vuotiaille lapsille suunnatussa työpajassa piirretään sekä tehdään muotoja ja ääniä Muuri-veistoksen äärellä. Osallistujien omista tulkinnoista kootaan yhteinen visuaalinen kokonaisuus. Työpajaan mahtuu mukaan 10 lasta. Työpaja pidetään sekä suomeksi että englanniksi. Lapsilla tulee olla aikuinen mukana. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen: patsastellaan@gmail.com

Osa 2 - Esitys

Sunnuntai 29.8. klo 15.00

Lyömäsoittajat Kalle Hakosalo ja Tiia Toivanen tulkitsevat lasten työpajassa syntyneitä kuvia ja muotoja visuaalisena nuotinnoksena erilaisten soitinten ja esineiden avustuksella. Kahden tunnin aikana monitulkintaisesta nuotinnoksesta kuullaan useita erilaisia versioita.

Osa 3 – Juhla

Lauantai 4.9. klo 15.00

Tapahtumasarjan viimeisessä osassa kokoonnutaan julkaisun äärelle, joka sisältää lasten tekemän visuaalisen nuotinnoksen sekä säveltäjä ja taiteilija Stephen Webbin kirjoittaman nuotinnoksen Hakosalon ja Toivasen esityksen pohjalta.

Juhlassa kuullaan tulkinta Webbin kirjoittamasta nuotinnoksesta oopperalaulaja Rachel McIntoshin esittämänä ja juhlan vieraat saavat julkaisun itselleen.

 

Patsastellaan on James Prevettin ideoima tapahtumasarja, joka kutsuu juhlistamaan julkisia veistoksia eri puolilla Helsinkiä. Patsastellaan-tapahtumasarja alkoi vuonna 2017 ja tähän mennessä Helsingin patsailla on toteutettu 11 erilaista juhlaa.

https://partiesforpublicsculpture.org