Unkarilaisen Hodworksin teoksessa Dawn alaston ihmiskeho aukeaa eteemme kuin lihaksista, ihosta ja raajoista muodostuva maisema. Adrienn Hódin koreografiassa keho näyttäytyy anatomisena, elävänä ja kokevana kokonaisuutena, jonka liike on jatkuvaa ja toisteista. Liikkeen äärimmäinen fyysisyys sekä vartaloiden kauneus, rujous ja outous paljastavat meille ihmiskehon eläimellisyyden, muistuttaen meitä ihmislajin perimmäisestä olemuksesta.  

Dawnin neljä tanssijaa kantavat alastomuutensa täysin vapautuneesti, ilman häpeää ja peittelyä. Yllätyksellisintä teoksessa onkin juuri alastomuuden luonnollisuus. Kehojen ja liikkeen vilpittömyys vapauttaa myös katsojan. Liike on samaan aikaan intiimiä ja etäistä, henkilökohtaista ja yleistä. Tanssijan koko keho on esillä ja sen jokainen yksityiskohta näyttäytyy yhtä tärkeänä.

Dawn on kriitikoiden ylistämä ja monia palkintoja voittanut teos. Se valittiin muun muassa vuoden 2013 merkittävimmäksi unkarilaiseksi nykytanssiteokseksi.

“Tällä kertaa Adrienn Hód on onnistunut tekemään jotain todella erilaista. Hodworksin teokset eivät ole ikinä vältelleet radikaalia kokeellisuutta ja innovaatiota, mutta Dawn, joka on jatkoa teokselle The Way My Father Imagined it All, ylittää kaikki odotukset.” - Felícia András/Ellenfény, 2013.

http://vimeo.com/64626380

 

Kuva poistettu.
   

Kuva poistettu.

Kuva poistettu.

DAWN

Koreografia Adrienn Hód
Esiintyjät Emese Cuhorka, Júlia Garai, Csaba Molnár, Marcio Canabarro
Livemusiikki Zoltán Mizsei
Musiikillinen neuvonantaja Zsolt Sőrés Ahad
Neuvonantajat Ármin Szabó-Székely, Marco Torrice, Zsolt Sőrés
Valosuunnittelu Kata Dézsi
Yhteistuotanto Trafó – House of Contemporary Arts
Tukijat Ministry of Human Resources (H), National Cultural Fund (H), New Performing Arts Foundation (H), OFF Foundation (H), SÍN Cultural Centre (H), Workshop Foundation (H), Départs, Culture Programme of the EU, Balassi Intézet, Helsinki and Aerowaves.
Kuvat KNI

Kesto 50 min.

Liput 25/15 €

Vierailua on tukenut Balassi-instituutti, Helsinki; Aerowaves ja EU n Luova Eurooppa -ohjelma.

PANNUHALLI