Jeremy Waden Death Asshole Rave Video on makaaberin karnevalistinen teos kuolemasta. Luentoa, esitystä ja konserttia yhdistelevä teos käsittelee vakavaa aihetta räävittömän huumorin, liioittelun ja shokeeraamisen keinoin. Kuka sanoi, että kuolema on huono asia? Sanokaamme kyllä kuolemalle ja juhlikaamme sitä!

Kuolemaa ja yhteiskunnallisia sopimuksia kriittisesti tutkiva Death Asshole Rave Video kysyy: jos kaikki tekemämme sopimukset ovat murtumassa tai ovat jo murtuneet, mitä niiden jälkeen tulee? Esitys käsittelee erilaisia kuolemia – teatterin kuolemaa, arvojen kuolemaa, järjen kuolemaa ja kiintymyksen kuolemaa. Yhteistyössä runoilija Ezra Greenin kanssa työstetty esitys pohtii onko kuoleminen edellytys sille, että havahdumme vihdoin näkemään nykyhetken realiteetit. It's time to die!

Yhdysvaltalainen Jeremy Wade valmistui vuonna 2000 Amsterdamin School For New Dance Development -koulusta. Waden ensimmäinen kokoillan teos Glory (2006) palkittiin New Yorkissa arvostetulla Bessie-palkinnolla. Tämän jälkeen Wade on asunut Berliinissä ja työskennellyt läheisesti Berliinin keskeisen esittävän taiteen teatterin Hebbel am Uferin kanssa. Wade on tehnyt yhteistyötä muun muassa Meg Stuartin, Eike Wittrockin ja Brendan Doughertyn kanssa.

Teoksen ensimmäisen version ensi-ilta oli syyskuussa 2014 Zodiakissa. Festivaalilla nähdään teoksen uusi versio.

 

http://vimeo.com/116358916

Kuva poistettu.

Kuva poistettu.

Kuva poistettu.

DEATH ASSHOLE RAVE VIDEO

Ohjaus ja esitys Jeremy Wade

Teksti Ezra Green
, yhteistyössä Jeremy Wade
Video Liz Rosenfeld
Äänisuunnittelu Mika Risiko
Musiikki Diamanda Galás, Peter Greenaway, Tian Rottveel, Godspeed You! Black Emperor

Pukusuunnittelu Minttu Vesala
Valosuunnittelu Andreas Harder
Taiteellinen neuvonantaja Thomas Schaupp + Jared Gradinger 


Tuotanto björn & björn
Yhteistuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Jeremy Wade
Kuva Ian Douglas

Kesto 75 min.

Esitys ei sovi lapsille.

Liput 25/15 €

ZODIAK STAGE