Marlene Monteiro Freitasin Paraíso – Colecção Privada (Paratiisi – yksityinen kokoelma) on koreografinen konsertti, joka pureutuu mytologiaan, eläimellisyyteen, vallan käsitteisiin ja fetisseihin. Rumuus ja kauneus, julmuus ja hellyys sekä vieraus ja tuttuus kulkevat käsi kädessä läpi teoksen.

Paratiisi on kristillisen tradition luoma kuvitteellinen paikka, josta on sittemmin tullut eksoottinen ja fantastinen taiteellisen inspiraation lähde. Freitasin teos tutkii paratiisin käsitettä, mutta hänen lavalle luomansa paratiisi on kaikkea muuta kuin perinteinen tai kristillinen. Esitys on kuin seksistinen fantasia käännettynä päälaelleen, jossa Freitasin hahmo esittäytyy groteskina hallitsijana. Kuten teoksen nimikin vihjaa, paratiisi on aina henkilökohtainen, yksityinen käsite. Paratiisi on niiden näköinen, joilla on valtaa ja joskus paratiisi voi muistuttaa yllättävän paljon helvettiä.

Vuoden 2013 Sivuaskel-festivaalilla Marlene Monteiro Freitas ihastutti vahvalla esiintyjyydellään ja osuvalla Prince-imitaatiollaan (M)imosa-tanssiteoksessa. Nyt hän tuo festivaalille oman teoksensa. Lissabonilaiseen Bomba Suicida -ryhmään kuuluvaFreitas on Kap Verdeltä kotoisin oleva tanssija ja koreografi. Persoonallisen ja omaäänisen teosajattelun omaava Freitas on yksi tämän hetken nousevia kansainvälisiä koreografeja.

http://youtu.be/upyS58TCob4

 

Kuva poistettu.   Kuva poistettu.

PARAÍSO – COLECÇÃO PRIVADA

Koreografia Marlene Monteiro Freitas
Esiintyjät Yair Barelli, Lorenzo de Angelis, Marlene Monteiro Freitas, Lander Patrick, Andreas Merk
Musiikki Marlene Monteiro Freitas (avustajat: Nosfell and Tiago Cerqueira)
Valo- ja äänisuunnittelu Yannick Fouassier
Tutkimus ja visuaalinen konsepti João Francisco Figueira, Marlene Monteiro Freitas
Puvustus Marlene Monteiro Freitas
Tuotanto P.OR.K
Jakelu Key Performance
Alkuperäinen tuotanto Bomba Suicida – Associação de Promoção Cultural.
Yhteistuotanto Les Spectacles Vivants – Le Centre Pompidou, L'échangeur – CDC Picardie, CCN de Tours, CCN Rilieux-La-Pape, CCN Ballet National de Marseille, CDC Uzès Danse, Festival Circular, Maria Matos Teatro Municipal.
Tukijat Départs, Fundação Calouste Gulbenkian, Alkantara, Atelier Re.al, Centre National Danse Contemporaine Angers, [DNA] Departures and Arrivals and Creative Europe Programme of the EU.
Kuvat Hervé Véronèse, José Pedro Martins

Kesto 80 min.

Liput 25/15 €

Esitys on toteutettu [DNA] Departures and Arrivals -hankkeen puitteissa. Hanketta tukee EU n Luova Eurooppa -ohjelma.

PANNUHALLI