Kreikkalainen esitystaiteilija Euripides Laskaridis työskentelee tanssikentällä pilkanteon ja (muodon)muutoksen teemojen parissa. Laskaridisin teatteritausta eskaloituu Relic-teoksessa, jonka surrealistinen ja poeettinen näyttämö toimii kuin mytologinen kone. Teoksen päähenkilö on jumalolennon karikatyyri, epämuodollisuuksista veistetty patsas. Relic edustaa surrealistista stand up -komiikkaa, jonka nauru täyttää kaiullaan kosmoksen tyhjyyden.

Relicissä esiintyjän kummallisesti muotoutunut ruumis asetetaan näytteille kaoottisen kotikutoisessa korvikehuoneesssa. Tilanteen taikuus on peräisin jokapäiväisyydestä sekä viitteistä kabaret’hen, vaudevilleen ja slapstickiin. Esityksen koetellessa hyväksyntämme rajoja nurinkurisuuden ja tuntemattoman suhteen, sekä esiintyjä että yleisö kokevat transsendenssin hetken. Relic on mielikuvituksen fyysistä anarkiaa.

Euripides Laskaridis on teatteri- ja lyhytelokuvaohjaaja, esiintyjä ja oman Osmosis Companynsa johtaja. Laskaridisin tanssitaiteellinen tutkimus on nykypäivän esitysmuotojen välisen rajankäynnin ytimessä. Relic on yksi arvostetun Aerowaves Twenty -suosituslistan vuoden 2015 teoksista. Viimekeväisellä Aerowaves Spring Forward -festivaalilla se varasti kävijöiden huomion ja muodostui tapahtuman kuumimmaksi puheenaiheeksi. 

 

Kuva poistettu.

Kuva poistettu.

RELIC

Ohjaus, koreografia, esitys, lavastus Euripides Laskaridis
Ohjaajan konsultointi Tatiana Bre
Dramaturginen konsultointi Alexandros Mistriotis
Pukusuunnittelu Angelos Mendis
Äänisuunnittelu Kostas Michopoulos
Valoinstallaatio Miltos Athanasiou
Musiikkikonsultaatio Kornelios Selamsis
Valokonsultaatio Eliza Alexandropoulou
Apulaisohjaaja Ioanna Plessa
Erikoisrakenteet Marios Sergios Eliakis, Ioanna Plessa
Luova tuotanto James Konstantinidis, Natasa Kouvari
Puvustuksen erityisapu Melina Terzakis
Yhteistuottajat Athens & Epidaurous Festival, Osmosis Performing Arts Co.

Kesto 45 min

Kuva Evi Fylaktou

Vierailua tukevat Aerowaves ja EU n Luova Eurooppa -ohjelma.

Liput 25/15 €

Lipunmyynti alkaa 15.12. klo 15

ZODIAK STAGE