“People, Performer, Prayer, Pussy catalogue, Piano, Participate, Poetry, Poppers, Petting, Payment. Provocation?”

Ivo Dimchevin P Project on yleisön vapaaehtoiseen osallistumiseen perustuva esitys, joka päätyy kaupankäynnin ongelmalliselle maaperälle. Teoksen lähtökohtana on toiminut taiteilijan halu luoda katsojalle dramaturginen vapaus. Yleisölle tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia osallistua esitykseen, tuntuvaa maksua vastaan: Dimchev jakaa esityksen aikana 1 000 euroa katsojille. Hän myös esittää reaaliajassa katsojien improvisoimaa runoutta viettelevän aistikkaalla lauluäänellään.

P Project paljastaa kaupankäynnin monimutkaisen luonteen, johon liittyy aina välitön tunnelataus. Unohtumaton teos paljastaa samalla itsensä: se tilittää jatkuvasti oman kontekstinsa kehitystä katsojalle. Hauskanpidon lomassa teos auttaa rikkomaan tabuja, joita me kaikki koemme rahan, arvon ja sisällön omistuksen suhteen esitystaiteiden kontekstissa. Jos olet katsojana valmis toimimaan maksua vastaan, kumpi jää voitolle, sinä vai teos?

Vapaan tahdon ja maksetun työn yhteydet muovautuvat läpinäkyviksi – harvinainen tilanne, jonka olemassaolo on puhtaassa muodossaan mahdollista enää vain teatteritilassa. P Project on poliittisen ja sosiaalisen epäkorrektiuden interventio, joka kyseenalaistaa niin henkilökohtaiset kuin kulttuuriset olosuhteet.

Lue lisää Ivosta Niko Hallikaisen Okulaari-blogista.

Kuuntele Ivon haastattelu Esitysradiossa (englanniksi).

https://www.youtube.com/watch?v=jx7Op3VK1N8

P PROJECT

Konsepti ja musiikki Ivo Dimchev
Esiintyjät Ivo Dimchev & yleisön jäsenet
Ohjelmistosuunnittelija Matteo Sisti Sette
Yhteistuottajat Impulstanz Vienna, Kaaitheater, Trouble festival / Les Halles, Hebbel theater / Berlin, Volksroom, Humarts Foundation, Frascati/Amsterdam.
Tukija Belgian flaamilainen yhteisö

Kuva Ivo Dimchev

Kesto 1 h 20 min

Liput 25/15€

HURJARUUTH

Teos ei sovi lapsille eikä herkille aikuisille.