Julian Weber on Berliinissä työskentelevä kuvataiteilija ja koreografi. Hänen teossarjansa constructing ruins käsittelee havaintojamme katastrofaalisuudesta. Sarjan teokset suunnitellaan uudelleen jokaiseen esityskontekstiin. Materiaalisuuden vastarinta törmää ruumiiseen, joka tutkii, millainen potentiaali tuholla on vaikuttaa kuvaamme nykytilanteesta.

A guided tour -versiossa näyttämöteoksen ja näyttelyn klassisten asetelmien uudelleenmäärittelyn seurauksena yleisö kutsutaan opastetulle kierrokselle näyttämötilaan. Oppaat kuljettavat katsojat jatkuvasti muuttuvan materiaali- ja ruumismaaston läpi, katsomaan arvaamatonta ruumista komposition näkökulmasta ja kyseenalaistamaan historiallisen asiaankuuluvuuden sulauttamalla faktat ja fiktion.

Valmistuttuaan koreografiksi HZT Berlinistä vuonna 2013, Weber on työskennellyt intensiivisesti vuorovaikutteisissa tiloissa ruumiin, materiaalin ja liikkeen parissa. Hän tekee yhteistyötä mm. Meg Stuartin, Boris Charmatzin ja Tino Sehgalin kanssa sekä luo omia, kuvataiteen ja esitystaiteen risteyttäviä teoksiaan. Weber voitti Berlin Art Prizen vuonna 2015 teoksellaan the tourist.

https://vimeo.com/169422422

Vierailuesitys
CONSTRUCTING RUINS -
A GUIDED TOUR

Koreografia ja tanssi Julian Weber
Esitys Annegret Schalke, Ivo Serra
Yhteistyössä workspacebrussels

Kuva Paul Mcgee

Kesto 50 min

Taiteilijatapaaminen 7.2. esityksen jälkeen

Liput 25/15 €

ZODIAK STAGE