Rodrigo Sobarzon A P N E A -teoksen pääpaino on immersiossa. Teos luo eriytyvän tilan, ikään kuin uppoaisimme veden alle; fyysisesti ja mentaalisesti keskeytettyinä. Koska esitystila on veden läsnäoloa vailla, tilan ääniaalloista tulee neste-elementin korvike. A P N E A määrittyy hengittämisen väliaikaiseksi keskeytymiseksi.

"Tavoitteemme on 'elinikäistää' ruumis hapenpuutteen keinoin, erityisesti veteen uppoutumisen aikana. Pyrimme sukeltamaan ajattomalle alueelle, jonka vedenalaisen liikkeen väreilevä laatu luo. Saavumme tuohon epämukavuuden paikkaan, jonka hapenpuute ja vedenpaine luovat. Asutamme tuon tilan, ja aukaisemme esityksellisen tapahtuman, joka tulee uhmaamaan meitä sillä, mitä normaalisti pidämme itsestäänselvänä; kaikkialla ympärillämme olevan ilman elinvoimaisella ja jatkuvalla läsnäololla."

Chileläis-hollantilaisella Rodrigo Sobarzolla on vahva kiinnostus alakulttuuriseen tuotantoon, joka pelaa digitaalisella yhdistyneisyydellä erilaisten internet-sivustojen ja -verkostojen ja sosiaalisen median kautta. Sobarzon teokset pyrkivät peittelemään katsojansa visuaaliseen itsetutkiskeluun. Vain syvälle juurtuva, itseään havainnoiva kokemus voi saattaa ihmisyyden korjaukseen ja luhistumiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=STn0D4ICCdU

Vierailuesitys
A P N E A

Konsepti ja esitys Rodrigo Sobarzo
Valosuunnittelu Jan Fedinger
Tuotanto Veem House for Performance
Yhteistuotanto Workspacebrussels, Dance4 Nottingham
Tuotantotuki PACT Zollverein, Summer Studios by Workspacebrussels, The International Dance Program Malmö

Kuva Hanne Nijhuis

Kesto 60 min

Taiteilijatapaaminen 12.2. esityksen jälkeen.

Liput 25/15 €

ZODIAK STAGE