Pan Daijing on Berliinissä toimiva muusikko ja esitystaiteilija, jonka teokset rakentuvat intensiivisen mentaalisen katarsiksen ympärille. Niiden ilmaisu perustuu usein henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen yleisön ja tilan arkkitehtuurin kanssa. Daijing on tunnettu improvisoiduista ja väkivaltaisista esityksistään, joissa feminismi, valtasuhteet ja sukupuolinormien tuhoaminen ovat tärkeässä osassa. Hänen teoksensa ovat äärimmäisen fyysisiä ja tunnelmallisia tarinankerronnassaan ja trauman käsittelyssään.

Fist Piece on esityksellinen laajennus Daijingin tuoreesta, kriitikoiden ylistämästä Lack 惊蛰 -albumista. Fyysinen esitys koostuu oopperasävellyksestä, joka on suunniteltu korostamaan albumin intensiivistä sisäistä draamaa, sekä elokuvasta, jonka Daijing on ohjannut yhdessä elokuvantekijä Ekaterina Reinboldin kanssa. Fist Piece tarjoaa näkymän feminiinisyyden heikkouteen, voimaan ja kauheuteen.

Daijingin synkät ja puhdistavat esitykset sijoittuvat leikkauspisteeseen, jossa Berliinin musiikki- ja taideskenet sekoittuvat toisiinsa. Daijing on kiertänyt hiljattain Sonar Barcelonan, Berlin Atonalin ja CTM:n festivaalilavoja, minkä ohella hän on luonut ääni-installaatioita kuvataidenäyttelyihin ja luonut live-musiikkia performanssi- ja tanssiteoksiin.

Voit lukea Pan Daijingin haastattelun Crack-verkkolehdestä. Haastattelu on tehty viime syksynä pian Fist Piecen ensi-illan jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=QYyTtPyK87Y

 

Festivaaliesitys
FIST PIECE

Konsepti, koreografia ja musiikki Pan Daijing
Esitys Pan Daijing, Gregori Homa
Elokuva Pan Daijing, Ekaterina Reinbold 
Tuotanto Studio Pan Daijing
Kiertuetuotanto QuJunktions
Kantaesitys 20.8.2017 Berlin Atonal -festivaali
Kuva Helge Mundt

Taiteilijatapaaminen 9.2. esityksen jälkeen.

Kesto 40 min

Liput 27,50/20,50/16,50 €

VALSSAAMO