Koreografi Sonya Lindforsin NOBLE SAVAGE ravistelee yhteiskunnan valtarakennelmia ja repii stereotypioita luomalla mustan näyttämön, jossa valkoinen on ‘toinen’. Teoksen dramaturgisena kehyksenä toimii tarina Pocahontaksesta, alkuperäiskansan prinsessasta, joka kidnapattiin ja tuotiin Eurooppaan. Näyttämöllisenä metatasona toimii representaatioiden roolileikki, joka synnyttää kysymykset: Kuka saa esittää ketä ja miten? Kuka saa kertoa toisen tarinan? Ja kenen näkökulmasta tarina kerrotaan?

NOBLE SAVAGE on poliittinen sekä teemansa että esiintyjäkaartinsa takia. Lavalla nähdään kuusi afro-suomalaista taiteilijaa: Lindforsin lisäksi näyttelijä/rap-artisti Deogracias Masomi, näyttelijä Amira Khalifa sekä tanssitaiteilijat Ima IduozeeEsete Sutinen ja Julian Owusu. Teos on kouriintuntuvan ajankohtainen nyt, kun toiseuttaminen, vihapuhe ja rasismi lisääntyvät Suomessa ja läpi Euroopan.

Vuonna 2017 Lindforsille myönnettiin TINFO-palkinto toiseuden diskurssin luomisesta. Lisäksi YLE teki televisiotaltioinnin NOBLE SAVAGEsta. Sivuaskel järjestää yhteistyössä UrbanApan kanssa, NOBLE SAVAGEn uusintaesityksien yhteydessä, Lindforsin toimittaman Blackness & Postmodern -tekstikokoelman julkaisutilaisuuden.

https://vimeo.com/177799273

 

Kuva poistettu.  Kuva poistettu.
 

 

Festivaaliesitys
NOBLE SAVAGE

Ohjaus ja konsepti Sonya Lindfors
Esiintyjät Ima Iduozee, Amira Khalifa, Sonya Lindfors, Deogracias Masomi, Julian Owusu, Esete Sutinen 
Valosuunnittelu ja musiikki Erno Aaltonen
Äänisuunnittelu ja musiikki Jussi Matikainen
Lavastus Aino Koski
Pukusuunnittelu Sanna Levo
Videosuunnittelu Timo Wright, Laura Jantunen 
Dramaturginen tuki Maryan Abdulkarim
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sonya Lindfors
Residenssit Villa Karo (Benin), Koneen Säätiö / Saaren kartanon residenssi
Kuvat Sanna Kaesmae

Yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Yhteiset Lapsemme ry.

Kesto 1 h 40 min

Liput 27,50/20,50/16,50 €

PANNUHALLI