Everything Remains on sanaton omaelämäkerta ja koreografia väsyneelle keholle. Teoksen materiaalina ovat sen esiintyjän, Juli Apposen, kokemukset ja muistot sukupuolenkorjaukseen liittyvistä leikkauksista, pitkäaikaisesta kroonisesta kivusta ja rajoitteista.

Teoksessa ihmisen rajallisuus on lähtökohta, sen väsynyt keho yhtä lailla pyrkii ja luovuttaa. Ihmisen hauraus saa tarkassa koreografiassa veistoksellisia, uljaita muotoja. Koreografia tekee näkyväksi liikkeisiimme ja ruumiilliseen olemiseemme liittyvän työn, työläyden. Sen jännitteiset kuvat, liikkeen ryöpsähdykset ja purkaukset luovat katsojalle aavistuksia esittäjänsä kehollisista muistoista.

Näyttämöllä Apponen tulee katsojaa lähelle henkilökohtaisena, erityisenä ja paljaana, teoksen sisällön kantajana ja säilöjänä, toisaalta abstraktin näyttämökielen etäännyttämänä. Minuus on tässä autobiografiassa kysymys, vuoroin hajoava ja rakentuva.

Everything Remains on koreografiduo JULI/JONin eli Juli Apposen ja Jon R. Skulbergin toinen yhdessä toteuttama autobiografinen sooloteos Apposelle.

www.julijon.com

Festivaaliesitys
EVERYTHING REMAINS

Konsepti , koreografia, tila ja valo Juli Apponen & Jon R. Skulberg
Esiintyjä Juli Apponen
Musiikki Lil Lacy
Valo Juli/Jon & Addis Prag
Dramaturgi Astrid Hansen Holm
Tuottaja Nanna Møllegård Madsen
Agentti Lene Bang Org.

Kuva Monika Sobczak

Kesto 60 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE