Cock, Cock... Who’s there? -teoksessa Samira Elagoz yhdistää omaelämäkerrallista ja dokufiktiivistä elokuvaa ja valokuvaa esityksen nykyhetkeen. Teoksessa käännetään analyyttinen, tutkiva katse raiskaukseen liittyviin käsityksiimme ja asenteisiimme sekä yhteen selviytymisen kertomukseen, siihen mitä tapahtuu seksuaalisen väkivallan uhriksi joutumisen jälkeen. Prosessi koskettaa Elagozin lisäksi myös hänen elokuvassa esiintyviä perheenjäseniään ja ystäviään.

Elagoz ei uhriudu, menetä seksuaalisuuttaan tai lakkaa haluamasta näyttää itseään seksuaalisena. Hän rakentaa uudestaan suhdettaan miehiin, läheisyyteen ja seksuaalisuuteen niin henkilökohtaisesti, taiteellisesti kuin antropologisena tutkimuksenakin. Craigslistin ja Tinderin kaltaisten palvelujen kautta Elagoz järjestää tuntemattomien kanssa kohtaamisia – intiimejä, absurdeja, humoristisia – joissa kamera on läsnä. Esityksen ja elokuvan keinoin Elagoz kertoo näyttämöllä traumasta toipumisen tarinan ja editoi eletystä elämästä uutta, voimia antavaa todellisuutta.

Elagoz on palkittu Cock, Cock... Who’s there? -teoksesta moninkertaisesti, muun muassa parhaan nuoren koreografin Prix Jardin d’Europe-palkinnolla vuonna 2017.

https://samira-elagoz.squarespace.com

 

Kuva poistettu.

Festivaaliesitys
COCK, COCK... WHO'S THERE?

Käsikirjoitus, ohjaus, editointi Samira Elagoz

Kuva Samira Elagoz

Samira Elagozin vierailua tukee TelepART.

Kesto 65 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE