Phantasmagoric on hypnoottinen universumi, epätodellinen heijastuma, joka ammentaa surrealistisista kokeiluista ja pop-kulttuurin kuvastoista.1800-luvulla suositut fantasmagoriat langettivat taikalyhdyllä (laterna magica) kuvia savuverhoihin ja läpikuultaville pinnoille, kuljettaen katsojan aavemaisiin ja lumoaviin olotiloihin.

Phantasmagoric kutsuu harhailemaan unenomaisessa välitilassa, jättäytymään kuvien virtaan: ajatusten, tunteiden ja aistimusten kannateltavaksi. Muistojen, toiveiden ja halujen hauraaseen syleilyyn. Teoksessa tila, esineet, musiikki ja liike kutovat sävyrikkaan kangastuksen, aaltoilevan ja katoavan illuusioiden labyrintin, joka houkuttelee eksymään.

Taiteilijakollektiivi Berstad/Helgebostad/Brun on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2012, teoskohtaisesti vaihtelevin kokoonpanoin. Koreografit Kristin Helgebostad ja Ingeleiv Berstad sekä visualisti ja valosuunnittelija Crisander Brun ovat kiinnostuneet taiteenalojen yhteiselosta hierarkiattomassa ympäristössä: koreografian, visuaalisuuden ja esiintymisen lomittumisesta.

Festivaaliesitys
PHANTASMAGORIC

Tekijät ja esitys Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad, Chrisander Brun
Pukusuunnittelu Fredrik Floen
Dramaturgia Huy Le Vo
Ulkopuolinen silmä Hooman Sharifi.
Projektikoordinaattori Idun Vik
Yhteistuottaja Dansens Hus, Oslo
Tukijat Arts Council Norway, Fund for Performing Artists
Ensi-ilta Dansenshus, Oslo 2016
Kuvat Berstad/Helgebostad/Brun

Kesto 75 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

VALSSAAMO