Esseessä Manifesto Antropófago (1928, 'Ihmissyöjien manifesti') brasilialainen Oswald de Andrade pohtii kannibalismia muodonmuutoksena. Ulkopuolista tunkeutujaa – Brasilian kontekstissa länsimaista valloittajaa – ei välttämättä torjuta, vaan se niellään, sulatetaan ja päästetään ulos toisessa muodossa. Tämän ajatuksen pohjalta koreografi Michiel Vandevelde näkee massakulttuurin julkisen tilan valloittajana, länsimaisen ihmisen itse tuottamana tunkeutujana, joka ottaa yhteiskunnassamme kulutettavan sijasta kuluttajan roolin.

Andrade on osa Vandevelden populaarikulttuuria tutkivaa teossarjaa, jonka kaikkien esitysten pohjana on yksi musiikkivideoiden tanssista omittu liikefraasi. Tässä sarjan neljännessä osassa, kehon ja valon duetossa, tanssija Bryana Fritz venyttää liikemateriaalin äärimmilleen ajassa, samalla kun koreografi Vandevelde hallitsee tilan valoja. Andrade on ruumiin sisältä kumpuavan, kannibalisoidun tanssin ulostulo, jossa teossarjan keskeinen kysymys kirkastuu: kuka syö, ja kuka tulee syödyksi?

Belgialainen Michiel Vandevelde on koreografi, kuraattori ja kirjoittaja, joka opiskeli tanssia P.A.R.T.S.:issa, Bryselissä. Hän tekee teoksia julkisiin tiloihin ja teattereihin, eri-ikäisten ja -taustaisten esiintyjien kanssa, ja tutkii yhteiskunnan ilmiöitä, kuten massakulttuuria tetralogiassa Love Songs (veldeke) (2013), Antithesis, the future of the image (2015), Our times (2016) ja Andrade (2017).

www.michielvandevelde.be

Festivaaliesitys
ANDRADE

Koreografia Michiel Vandevelde
Tanssi Bryana Fritz
Pukusuunnittelu Lila John
Valosuunnittelu Michiel Vandevelde, Tom Bruwier
Tekniikka Michiel Vandevelde, Tom Bruwier
Kommentoijat Esther Severi, Kristof van Baarle, Dries Douibi, Maria Rossler
Tuotanto Disagree vzw
Yhteistuottaja Kaaitheater
Manageri Klein Verzet vzw
Tukijat Vlaamse Gemeenschapscommissie
Residenssit Kaaitheater, Pianofabriek, Vooruit, STUK, PACT Zollverein
Kiitokset Karlien Vanhoonacker, Julian Warner, the team of Kaaitheater
Kuvat Clara Hermans

Kesto 60 min

Liput 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE