Sivuaskel 2024 -festivaalin päätösklubia vietetään lauantaina 10. helmikuuta. Ohjelmassa muun muassa paneelikeskustelu otsikolla Mahdoton radikalismi, Sara Grotenfeltin esitys Magic Show sekä Orvokin musakeikka. Mukana menossa myös DJ Keïdas

Päätösklubin aikataulu

Klo 17–18.30 Paneelikeskustelu: Mahdoton radikalismi

Festivaalin päätösklubin avaa paneelikeskustelu, jossa reflektoidaan ja pohditaan festivaalilla nähtyä ja koettua sekä minkälaista politiikkaa punoutuu mahdottoman taiteen ympärille. Pohdimme, mitkä esittävän taiteen erityispiirteet voivat mahdollistaa radikaalin uuden.

Keskustelu vie kysymyksiin mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta. Voiko taide luoda etäisyyttä kapitalismissa, voiko se kyseenalaistaa yksityisasiamme, murtaa varovaisen olemisemme ja muuttaa elämämme? 

Paneelissa mukana Eetu Virén, Jenna Viro ja Olavi Uusivirta. Keskustelua fasilitoi Zodiakin taiteellinen johtaja Jenni-Elina von Bagh. Keskustelu käydään suomeksi.

Eetu Virén on tutkija, kääntäjä ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on pohtinut teoksissaan mm. taiteen poliittista muutosvoimaa. Virenin uusin esseekokoelma Esseitä julkaistiin vuoden 2023 lopussa.

Jenna Viro on taiteentekijä ja kirjailija. Hän on kiinnostunut mm. taiteen etiikasta ja sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä. Viron esikoisteos Tuhkimoleikkaus julkaistiin keväällä 2023.

Olavi Uusivirta on muusikko, näyttelijä ja esiintyjä. Monialaisen taiteellisen työnsä ohella Uusivirta on ottanut näkyvästi kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja puhunut mm. muusikkojen toimeentulon, Helsingin kaupunkiluonnon suojelemisen ja Gazan tulitauon puolesta.

Klo 20 Sara Grotenfelt: Magic Show

Tanssitaiteilija Sara Grotenfeltin Magic Show on esitys, jossa arjen esineet saavat ansaitsemansa huomion. Taikuri ja pupu pistävät itsensä likoon ja tekevät kaikkensa, jotta show pysyisi käynnissä.  

Klo 21.30 Orvokki

Jos tunnetta on vaikea kuvailla, sen voi muuttaa musiikiksi. Orvokin musiikkiin voi upota ja se vie hetkeksi johonkin muualle - paikkaan, jonka voi kokea turvalliseksi. Turvallisessa paikassa epämääräinenkin vaikea tunne on helppo kohdata ja käsitellä. 

Berliinissä musiikkiteknologiaa opiskeleva Orvokki kerää vaikutteita maailman jokaisesta kolkasta ja kappaleissa on kollaasimainen tunnelma. Maailmanmusiikin elementit, epätavalliset rakenteet ja rytmilliset yllätykset kietoutuvat sähköisenä sykkiväksi uneksi.

Orvokin debyyttialbumi Kasvotusten julkaistiin 24.11.2023 (Luova records). Helsingin Sanomien arviossa Ilkka Mattila antoi levylle 5 tähteä ja kehui albumia taiteellisilta ratkaisuiltaan rohkeaksi ja ajatuksella rakennetuksi kokonaisuudeksi.

Minitarottulkintoja

Voit myös saada minitarottulkinnan juhlinnan keskellä.

Tulkintoja tekee Ella Klar, joka on tunnettu juuri julkaistusta kirjastaan Tarotwisdomii - Itsetutkiskelijan tarot-opas.

Ella antaa juhlijoille henkilökohtaisia mini tarot-tulkintoja, joissa voi pysähtyä pohdiskelemaan elämää ja saada uutta ajateltavaa kauniisti kuvitettujen korttien avulla. Tule sellaisena kuin olet!

 

DJ KEÏDAS viihdyttää klubilaisia esitysten välissä.

p.s. Huomaa myös July Weberin klo 23.55 Zodiak Stagella alkava esitys The Devil's Hour.