Something like this on esitys, jossa tarkastellaan näyttämön ja samalla hiphop -kulttuurin mahdollisuutta toimia alustana moninaisten tarinoiden kertomiselle, tilan haltuun ottamiselle, voimaantumiselle ja yhteisöllisyydelle.

Nuorille suunnatussa teoksessa neljä katutanssitaustaista esiintyjää kohtaavat näyttämöllä. Yksinkertaisesta lähtökohdasta rakentuu rikas kokonaisuus, jossa kohtaukset rakentuvat katsojien silmien edessä. Erilaisista taustoista tulevat esiintyjät tanssivat, kertovat tarinoita ja pitävät hauskaa – yhdessä. Tällä näyttämöllä on tilaa monenlaisille tarinoille. 

Something like this tekee näyttämöstä tanssilattian, jossa tarinat, identiteetit ja tekemisen tavat voivat kohdata. Teos kysyy yhdessä katsojien kanssa: Miten esitys tulisi katsoa tai kokea, miten tanssi tai liike siirtyy kehosta toiseen, millaisia asioita tanssilla tai liikkeellä voi kertoa? Millainen on yhteisöllinen dramaturgia?

Teos toteutetaan osana Zodiakin Zodiak-nuoret hanketta. Esitys kiertää pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa syksyllä 2023 ja keväällä 2024. Kiertueen päivänäytökset on suunnattu oppilaitoksille ja nuorten kanssa toimiville järjestöille. Ne ovat osallistujilleen ilmaisia, ja ilmoittautuminen tapahtuu kunkin kulttuuritalon sivujen kautta. Pääset ilmoittautumiseen klikkaamalla kulttuuritalon nimeä.

Kiertuesitykset, syksy 2023

13.9.              Kulttuuritalo Martinus, Vantaa
15.9.              Malmitalo, Helsinki
21.-22.9.      Vuotalo, Helsinki. Kaikille myynnissä oleva esitys 21.9. klo 18
26.9.             Lumosali, Vantaa
28.9.             Kerava-sali, kulttuuri@kerava.fi
4.–5.10.        Kanneltalo, Helsinki
10.10.            Sello-sali, Espoo


Konsepti ja ohjaus: Sonya Lindfors
Koreografia: Sonya Lindfors & työryhmä

Äänisuunnittelu: Sebastian Kurtén
Valosuunnittelu: Erno Aaltonen
Pukusuunnittelu: Sanna Levo

Esiintyjät: Akim Bakhtaoui, Linda Ilves, Ramona Panula, Sophia Wekesa
Prosessissa mukana esiintyjänä: Selma Kauppinen

Tuotanto: Zodiak - Uuden tanssin keskus, osana Zodiak-nuoret -hanketta
Tukija: Jane ja Aatos Erkon Säätiö