Sotilas seisoo jonkin tärkeän rakennuksen edustalla. Tästä päivittäin toistuvasta esityksellisen teon kuvasta alkaa Masi Tiitan sooloteos, jonka aiheena on miehen kehollisuus.

Teos paljastaa sotilaan univormuun heijastetut isänmaalliset ja eroottiset haaveet ja tuo esiin maastokuvioon kätkeytyvän runollisuuden. Se toistaa elokuvista mieleen painautuneita kuvia rintamalla makaavista nuorista sotilaista ja lähikuvia miehen kasvoista, jotka odottavat aseen laukeamista.


Masi Tiitta on esiintynyt Zodiakin näyttämöllä aikaisemmin teoksissa Thank You For Your Love ja The Greatest Love Songs. Sotilas on Tiitan debyytti koreografina ja soloistina.  Teoksessa esiintyjä asettaa kehonsa katsottavaksi ja näyttää miehen sellaisena kuin se on: herkkänä ja aistillisena.

 

video

 

Teos esitetään yhteisillassa Anna Maria Häkkisen ja Jarkko Partasen teoksen DIG MY JOCKEY – Live version kanssa.

En föreställning som både irriterar och engagerar.
- Isabella Rothberg / HBL 20.4.

Masi Tiitan Sotilas on kaksijakoinen juuri niin kuin sotilaan figuuri. Aluksi tanssija asettuu näyttämölle ikään kuin ilman omaa tahtoa. ... Toisaalta esitys sisältää unelmoivan Faunin iltapäivän, jossa seksuaalisuus herää karuissa olosuhteissa mutta silti todellisena ja koskettavana.
- Maria Säkö / Skenet 25.4.

Muusikkona ja tanssijanakin tunnetun Masi Tiitan varsinainen debyyttikoreografia, sooloteos Sotilas, vie yksinäisen vartiomiehen mielenmaisemiin. ... Alituisen varuillaanolon lisäksi systeemin alistamalla sotilaalla on toinenkin puolensa. Harmaa näyttämö syttyy Debussyn Faunin iltapäivän sävelin hehkuun. Niin hienoja tulkintoja kuin Nijinskyn Faunin orgasmista on tehtykin, Tiitan vihlaiseva versio kuorii siitä parfymoidun paheellisuuden.
- Jukka O. Miettinen / HS 20.4.

 

Kantaesitys (Yhteisilta)
SOTILAS

Koreografia ja tanssi Masi Tiitta
Äänisuunnittelu Heidi Soidinsalo
Valo- ja videosuunnittelu Ville Seppänen
Kuva Jukka Herttua
Valokuva Jukka Herttua & Jenni Toikka
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Ehkä-tuotanto, Masi Tiitta
Residenssituki MDT (Stockholm), Koneen Säätiö

Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen 2.5.

Liput 22/14 €

ZODIAK NÄYTTÄMÖ

Teos esitetään yhteisillassa Anna Maria Häkkisen ja Jarkko Partasen teoksen DIG MY JOCKEY – Live version kanssa.