Viron kansainvälisesti tunnetuimman koreografin Mart Kangron teos Talk to Me saa maailmanensi-iltansa Helsingin juhlaviikoilla Zodiakin ja tallinnalaisen Kanuti Gildi SAALin yhteistuotantona.

Talk to Me liikkuu esittämisen ja esiintyjyyden äärellä. Teoksessa leikitellään roolihahmon ja todellisen esiintyjän välisellä jännittävällä alueella. Kuinka paljon uskomme siihen, mitä näyttämöllä näemme? Kuka meille näyttämöllä puhuu, roolihahmo vai esiintyjä?

Teoksen esittää viisi omaperäistä, alansa tunnustettua esiintyjäpersoonaa Suomenlahden molemmin puolin. Suomesta mukana ovat tanssija Vera Nevanlinna ja äänitaiteilija Juha Valkeapää, ja Virosta sirkus- ja esitystaiteilija Kaja Kann, nykymuusikko Taavi Kerikmäe ja koreografi Mart Kangro itse.

Nimensä mukaisesti esitys sisältää paljon puhetta. Esityskieli on englanti.

 

Helsingistä teos matkaa Tallinnaan, jossa se saa ensi-iltansa 31.8. Kanuti Gildi SAALissa osana Augusti TantsuFestival 2011 -ohjelmistoa. Muut Tallinnan esitykset nähdään: 22.9.-24.9. ja 26.–27.9. klo 19.30. Katso lisätiedot Kanuti Gildi SAALin verkkosivuilta.

 

Video

Sanan muuttamisessa liikkeeksi ja liikkeen liudentumisessa sanaksi päästään aivan ainutlaatuiseen lopputulokseen. Talk To Me etenee luonnollisessa rytmissä ja muodostaa repaleisen tilkkutäkin. Esiintyjät erottuvat persoonina. Jokaiselle kehkeytyy oma polku.(...)  Talk To Me on erittäin sävykäs. Harvoin kuulee yhtä henkilökohtaista puhetta.(...) Yleisölle ei silti esityksen päätyttyäkään selviä, minkä kanssa tässä oikein oltiin tekemisissä. Toisen ihmisen? Maailman? Taiteen? Joka tapauksessa jotain kiihkeää, hellää ja hoivaavaa se oli.
Maria Säkö, Helsingin Sanomat 21.8.2011

Kuva poistettu.

 

Kantaesitys
Mart Kangro Talk to Me

Konsepti ja ohjaus Mart Kangro
Esitys ja teksti Mart Kangro, Kaja Kann, Taavi Kerikmäe, Vera Nevanlinna, Juha Valkeapää
Valo- ja äänisuunnittelu Kalle Tikas
Musiikki Taavi Kerikmäe
Dramaturginen apu Christina Ciupke, Thomas Lehmen
Kuvat Maarja Noormets
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanuti Gildi SAAL, Mart Kangro
Yhteistyössä PACT Zollverein (Essen), Helsingin juhlaviikot

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen 24.8.

Liput 24/22/18 €