...ehkä asenne oli huono sana, mut on siinä asenteestaki kysymys, koska meillä oli myös ennakkoasenteita ikäihmisii ja nuorii kohtaan, et miten niille puhutaan
nii
koska kyl me puhutaan tosi eri tavalla niissä haastatteluissa
nii
riippuen siitä onks ne palvelutalossa vai jossain koulussa, myös eri tavalla
mm
ku mitä me nyt puhutaan keskenään

Puhuessamme esityksestä puhumme välttämättä sen historiasta. Anna Kuparin ja Outi Markkulan Tanssiesitys klo 14 on dokumentaatiota vuonna 2015 alkaneesta yhteistyöstä ja sen eri vaiheista.

Työskentelyssään Kupari ja Markkula ovat hakeneet vastauksia kysymyksiin: miten, missä ja millaisin ehdoin haluamme tehdä tanssitaiteilijan työtä, jos saisimme itse valita. Projekti on ottanut erilaisia keskustelevia ja esityksellisiä muotoja sekä kouluissa ja palvelutaloissa että taidefestivaaleilla.

Jokainen kohtaaminen, esitystapahtuma ja niiden väleissä tapahtunut työskentely on jättänyt projektiin jäljen itsestään: pinon litteroituja haastatteluja, videoita, ajatuksia herättäviä kysymyksiä, ääninauhoja, muistoja, laulun, tunteita, hakemuksia, power point-esityksen…

Näistä aineksista muotoutuu jälleen kerran esitys, tällä kertaa Zodiak Stagelle.

Kupari ja Markkula ovat Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta valmistuneita tanssitaiteilijoita, joita yhdistää kiinnostus arkeen ja elettyyn elämään taiteellisena materiaalina.

Tälle työlle on ominaista nähdä taide jatkuvana prosessina, joka syntyy vuoropuhelussa ja vaikuttuu sekä menneistä kokemuksista että tulevista intentioista. Yhteistyön kautta he pyrkivät luomaan praktiikkaa, joka mahdollistaa heille tärkeiden arvojen toteutumisen taiteellisessa työssä.

Kantaesitys
TANSSIESITYS KLO 14

Konsepti, esiintyminen Anna Kupari, Outi Markkula
Valosuunnittelu Olivia Pohjola
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Anna Kupari, Outi Markkula
Kuvat Salla Keskinen

Teosalustus 15.3. klo 18.15.–18.45
Taiteilijatapaaminen 19.3. esityksen jälkeen.

Liput 27,50/20,50/16,50 €

Yhteisilta
Kati Raatikainen
Cheap

Yhteisillan kesto 90 min

ZODIAK STAGE