Zodiak Laboratory on Zodiakin residenssikonsepti. Joulukuun 2024 toisessa ZodLab-residenssissä työskentelee Felix Urbina Alejandre työryhmineen.

Felix Urbina Alejandre on meksikolainen tanssitaiteilija ja esiintyjä, joka asuu Reykjavíkissä. Teoksen työryhmään kuuluvat Cameron Anderton (SCT), Bergþóra Ægisdóttir (IS), Maurizio Vuolo (IT) ja Ida Schuften (DK). Kaikki työryhmäläiset ovat Islannissa asuvia muusikoita ja poikkitaiteellisia taitelijoita. 

Song of the Rebel Flower on ajateltu transgressiiviseksi kuororituaaliksi; oodiksi mystiselle luonnolle ja riehakkaalle toiseudelle. Tutkimuksemme pureutuu folklorisiin lauluperinteisiin, queer-kehollistumiin ja laajempaan ristiriitaiseen suhteeseemme luontoon. Zodiak Laboratory -residenssin aikana haluamme keskittyä erityisesti mahdollisuuteen luoda psykoakustinen ekosysteemi, joka ilmentää teoksen runollista maisemaa: 

luonnon kätkettyä puolta, toiseutta, raivokkaita queer-kehoja, unitilaa…

Lisäksi olemme kiinnostuneita muovisten elementtien, transgressiivisten ruumiillistumien ja yleisön vuorovaikutuksen hyödyntämisestä feministisen dramaturgian ja dekolonialistisen näkökulman kautta. Lähestymme työskentelyä kokeellisesti ja improvisatorisesti sekä keskitymme horisontaaliseen osallistumiseen ja yhteisölliseen maailmanrakentamiseen.