Hyvät Zodiaklaiset niin näyttämöllä, harjoitussaleissa kuin katsomoissakin. Tämän syyskauden ja vuoden päätteeksi tuntuu erityisen tarpeelliselta kiittää teitä.

Kiitos ensinnäkin taiteilijoille yhteistyöstä, hienoista, puhuttelevista teoksista ja jaksamisesta paneutuvan taiteellisen työn rakentamisen äärellä ja jakamisen hetkissä tänä syksynä, ja tässä erityisessä ja rankassa vuodessa.

Tänä syksynä teosten äärelle kokoontuminen, pienemmissä ryhmissäkin, on tuntunut erityiseltä, ja syventänyt taiteellisen työn jakamisen tilanteita ja kokemuksia entisestään, herkistänyt meidät kaikki aivan uudella tavalla. Vahvistanutkin.

Haluan myös toivottaa voimia niihin tilanteisiin, joissa työtä on peruuntunut ja taas kerran suunnitelmat ovat muuttuneet, niin Zodiakilla kuin muissakin yhteyksissä! Tämä vuosi on ollut kaikille vaativaa ja turhan rankkaa aikaa kaikin puolin.

Kiitos myös Zodiakin osaavalle, superhermoiselle ja moneen venyneelle henkilökunnalle ja mahtaville kumppaneillemme. Ihailen ja arvostan!

Taide eri muodoissaan on auttanut monia ihmisiä jaksamaan. Zodiakin elämä rakentuu taiteilijoiden ja yleisön kautta, niissä elävissä suhteissa ja yhteyksissä. Kiitos siis myös yleisölle, joka on osallistunut tänä syksynä ja toiminut vastuullisesti ja turvallisuusohjeita noudattaen niin esitysten yhteydessä kuin kurssien parissa. Tämä on ollut voimaanuttava kokemus tässä ajassa meille Zodiakilla.

Varmasti on myös yleisöä, joka ei ole voinut osallistua tänä syksynä esityksiin, kursseille ja eri tapahtumiin, ja ymmärrämme sen. Odotamme sitä, että pääsemme jälleen kohtaamaan. Toteutamme kursseja ja jatkossa myös teoksia online-ympäristössä, jotta voimme tarjota kattavammin ja saavutettavasti useammalle henkilölle mahdollisuuksia osallistua.

Julkaisemme kevään 2021 ohjelmamme tammikuun ensimmäisellä viikolla. Esitysohjelmisto tulee nähtäville ma 4.1., ja kurssit loppiaisen jälkeen to 7.1. Zodiakin vuosittainen Sivuaskel-festivaali järjestetään vuonna 2021 COVID-19-tilanteen sallimissa puitteissa, ja pääosin verkon välityksellä. Ohjelmakokonaisuuteen pääsee tutustumaan viimeistään 18.1. alkaen.

Toivottavasti näemme kevään myötä, sitten kun se jälleen on turvallisesti mahdollista. Sitä odottaen ja jälleen kohtaamisista iloiten. Mieltä ja kehoa hellivää joulun aikaa kaikille ja parempaa uutta vuotta 2021 toivottaen,

Harri Kuorelahti,
taiteellinen johtaja