Zodiak tarjoaa tanssi-ja liikelähtöisiä työpajoja erilaisille kohderyhmille. Työpajat räätälöidään kohderyhmän mukaan, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Erityisyytenä työpajatarjonnassa ovat hoivakoteihin suunnitellut työpajakokonaisuudet. Zodiakin kaikkia työpajoja ohjaavat kokeneet ammattitanssitaiteilijat.

Nykytanssia itse tehden

Zodiakin kautta voi tilata liiketyöpajoja, joissa nykytanssia voi kokea itse tekijänä. Tanssikokemuksen lisäksi työpajat tarjoavat mahdollisuuden perinteisten tai vakiintuneiden roolirajojen rikkomiseen, riskinottoon ja omien sisäisten kykyjen kehittämiseen.

Työpajat ovat myös luovaa yhdessäoloon ja tiimien yhteishengen vahvistamista. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita.

Voimme räätälöidä teille yhden tai useamman tanssityöpajan sarjan osallistujien tarpeiden mukaan. Zodiakin tanssityöpajoja ohjaavat aina kokeneet ammattitanssijat.

Työpaja hinta: alkaen 150 €/tunti

Liike ja kosketus hoivatyön arjessa

Liike ja kosketus hoivatyön arjessa -työpajakokonaisuus on suunnattu hoitolaitosten henkilökunnalle. Työpaja etenee askel kerrallaan yksinkertaisista liikeharjoitteista kohti liikkeen ja kosketuksen soveltamista omassa ammatissa.

Työpajat eivät perustu tanssiaskelten opettelemiseen, vaan auttavat hoitohenkilökuntaa löytämään uusia keinoja kommunikaatioon sekä antavat työkaluja liikkeen ja kosketuksen käyttämiseksi hoitotyön arjessa. Lisäksi työpajoista saa vinkkejä ja virkistystä työssäjaksamiseen ja omaan hyvinvointiin.

Liike ja kosketus hoivatyön arjessa -työpajat sopivat vanhusten ja muistisairaiden parissa työskenteleville sosiaalialan ammattilaisille, mutta malli on sovellettavissa myös mm. kehitysvammaisten, mielenterveyspotilaiden ja lasten parissa tehtävään hoitotyöhön.

Työpajoissa Zodiakin ammattitaitoiset ja koulutetut tanssitaiteilijat työskentelevät hoitohenkilökunnan kanssa rohkaisten oman liikkeen käyttöön arjen työtehtävissä sekä tarjoten erilaisia työkaluja, joita hoivatyön apuna voi käyttää. Tärkeänä osana työpajoja ovat keskustelut ja kokemusten jakaminen.

Työpajoihin osallistuneiden hoitohenkilökunnan edustajien palautteen perusteella työpajat ovat olleet onnistuneita, innostavia ja hoitotyöhön virikkeitä antavia. Lue lisää täältä (Menneet hankkeet: Tanssin portaat)

Tanssitreffit -työpajat hoivakotien asukkaille

Tanssitreffeillä tanssitaiteilija tapaa hoivakodin asukkaita joko yksittäin tai ryhmässä. Tanssitreffeillä tanssitaan, lauletaan ja jutellaan. Jokainen kohtaaminen muotoutuu tilanteen mukaan. Tanssitaiteilija luo hoivakodin asukkaille pieniä taidehetkiä, joissa kohtaaminen ja läsnäolo ovat kohtaamisen ytimessä.

Tanssitreffien aikataulutus suunnitellaan yhdessä hoivakodin kanssa.

Tanssitreffit hinnasto:

  • Pikatreffit (1h): 100 €
  • Päivä osastolla: 400 €
Tanssitaiteilija kohtaa hoivakodin asukkaan
Kuva: Katja Tähjä