Zodiak-nuoret on Uuden tanssin keskus Zodiakin viisivuotinen erityishanke, jonka kohderyhmänä ovat yläaste- ja lukioikäiset nuoret. Hankkeen osana tuotetaan kaksi uutta nykytanssiteosta. Niistä jälkimmäinen, koreografi Sonya Lindforsin something like this, saa ensi-iltansa ke 30.8 Zodiak Stagella.

Nuorille suunnatussa teoksessa neljä katutanssitaustaista esiintyjää kohtaavat näyttämöllä. Something like this on esitys, jossa tarkastellaan näyttämön ja samalla hiphop -kulttuurin mahdollisuutta toimia alustana moninaisten tarinoiden kertomiselle, tilan haltuun ottamiselle, voimaantumiselle ja yhteisöllisyydelle.

Mukaansatempaavassa, mutta myös koskettavassa teoksessa esiintyy neljä suvereenia oman lajinsa arvostettua taitajaa: Akim Bakhtaoui, Linda Ilves, Ramona Panula ja Sophia Wekesa

Työryhmään kuuluvat lisäksi äänisuunnittelija Sebastian Kurtén, valosuunnittelija Erno Aaltonen, pukusuunnittelija Sanna Levo sekä prosessissa mukana ollut “bonusesiintyjä” Selma Kauppinen.

Zodiak-nuoret-hanke saattaa yleisötyön avulla nykytanssia tutummaksi nuorelle koululaisyleisölle ja madaltaa kynnystä teosten katsomiselle. Vuosina 2021–2025 toimiva hanke toteutuu Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Sonya Lindforsin something like this on hankkeen toinen tilausteos. Esitys suuntaa Zodiak Stagen ensi-illan jälkeen kiertueelle pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan kulttuuritaloihin syksyllä 2023 ja keväällä 2024. Kiertuesitykset on suunnattu nuorisoyleisöille ja ne ovat ilmaisia koulujen ja oppilaitosten kautta tuleville nuorisoryhmille.

Akim “Alpha Extreme” Bakhtaoui on tanssija-koreografi ja katutanssijen moniosaaja, joka tunnetaan myös Antti Tuiskun taustajoukoista.
Linda Ilves on paitsi tanssija, myös laulaja-lauluntekijä ja tuottaja. Ilves on nähty vierailevana esiintyjänä myös Suomen Kansallisteatterin tuotannoissa.
Ramona Panula, aka Bgirl Ramona on ammattilainen breikkari, tanssija, tanssinopettaja ja kulttuurituottaja. Panula kuuluu Suomen Pariisin 2024 Olympialaisiin tähtäävään breikkimaajoukkueeseen.
Sophia Wekesa on suomalainen tanssija, dj sekä kulttuurisensitiivisen ja antirasistisen nuorisotyön asiantuntija.
Sonya Lindfors on suomalais-kamerunilainen koreografi ja UrbanApa yhteisön taiteellinen johtaja. Töillään Lindfors pyrkii ravistelemaan alistavia valtarakenteita ja fasilitoimaan tiloja kollektiiviselle unelmoinnille.

Nuorille yleisöille suunnattu kiertue kulttuuritaloissa 12.9.–10.10.2023. 

  • 13.9. Kulttuuritalo Martinus, Vantaa
  • 15.9.  Malmitalo, Helsinki
  • 21.–22.9. Vuotalo, Helsinki. Kaikille myynnissä oleva esitys 21.9. klo 18
  • 26.9. Lumosali, Vantaa
  • 28.9. Kerava-sali
  • 4.–5.10.  Kanneltalo, Helsinki
  • 10.10. Sello-sali, Espoo 

Kevään 2024 kiertuepäivät julkistetaan loppusyksystä.