Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kevään 2022 koko esitysohjelmisto on nyt julkistettu ja lipunmyynti on käynnistynyt. Keväällä ohjelmistossamme on Sivuaskel-festivaalin lisäksi neljä kantaesitystä ja yksi kotimainen vierailu.

Zodiak esittelee keväällä 2022 omalla näyttämöllään Zodiak Stagella Kaapelitehtaalla uusia nimiä. Liina Magnea, Karolina Ginman ja työpari Samuli Emery & Jessica Piasecki nähdään kaikki ensimmäistä kertaa Zodiakissa koreografeina. Myös kevään vierailija, Fern Orchestra, saapuu Zodiakiin ensi kertaa.

Liina Magnea on Berliinissä työskentelevä koreografi ja muusikko. Hän tekee uudessa teoksessaan Funny Things Before Panic yhteistyötä musiikkituottajan ja esiintyjän Reetta Nummen (SITOI) kanssa. Paniikkikohtauksen eri vaiheita tutkivan teoksen ensi-ilta on to 3. maaliskuuta.

Tanssija Karolina Ginmanin Fluvial (ensi-ilta 25.3.) on ruumiin, äänen ja 200:n torven luoma näyttämöfantasia, joka ammentaa vuotavista ruumiin ja mielen tiloista (fluid states), virtauksista, aukoista sekä kurittomasta aineesta. Esityksen torviparvien harmonioista vastaa äänisuunnittelija ja saksofonisti Aki Päivärinne.

Kevään kolmas kantaesitys Zodiak Stagella on Samuli Emeryn ja Jessica Piaseckin to be brutally honest (ensi-ilta 4.5.). Esitys on sarjakuvien maailmasta ammentava ”saturoitu ja säälittävä limbo, jossa noi yrittää aktivoida vaikeilevaa, rakasta, väkivaltaa myötäilevää kehoa vastaamaan”. Työryhmään kuuluu lisäksi animaatiotaiteilija Antti Kemppainen.

Kevään esitysohjelmiston päättää 19.–21.5. Fern Orchestran vierailuteos IKEBANA – Plant Series VIII. Fern Orchestra on taide- ja tiedekollektiivi, joka työskentelee kasvien ja mikro-organismien parissa. IKEBANA – Plant Series VIII -teoksen ensi-ilta on Turun Kaupunginteatterissa 31.3.

Kaksi kantaesitystä Tanssin talossa

Kevääseen mahtuu myös kaksi kotimaista kantaesitystä Tanssin talossa.

Ensimmäinen niistä on Sivuaskel-festivaalilla nähtävä Maija Hirvasen Mesh. Mesh-teos luo tulevaisuutta heijastelevan tanssiorganismin, joka on yhteydessä moniin elämänmuotoihin. Esityksen ytimessä ovat asioiden väliset yhteydet, muodonmuutokset ja mielikuvituksen rajan venyttäminen. Mesh saa ensi-iltansa Sivuaskel 2022 -festivaalilla Tanssin talon Pannuhallissa 16.2. ja kansainvälisen ensi-iltansa 2022 Hebbel am Ufer 2 -näyttämöllä Berliinissä, osana Tanz im August -festivaalia.

Toukokuussa Tanssin talon Erkko-salissa nähdään lisäksi 5.–7.5. Carl Knif Companyn uusi teos Sessions. Esitys on Carl Knif Companyn, Zodiakin ja hongkongilaisen West Kowloon Cultural Districtin yhteistuotanto.

Esityksessä koreografi-ohjaaja Carl Knif kysyy voiko esitys olla tilanteena yhtä luottamuksellinen kuin hoitosuhde. Voisiko tanssi ja esitys itsessään olla riitti, joka on eheyttävä? Keskeistä on myös musiikin ja liikkeen yhteys, asia, jonka parissa Knif aloitti työskentelyn teoksessa Kaksivärinen fuuga (2020).

Zodiakin kevään ohjelmiston liput ovat myynnissä uudessa lipunmyyntijärjestelmässä Tixissä. Tammikuun 5. päivä alkaen Zodiakin lippuja voi ostaa myös Kaapelitehtaan uudella Lasipihalla sijaitsevasta infopisteestä sekä Kaapelitehtaan Konttorista. Samat pisteet toimivat myös keväästä alkaen ennen esityksiä Zodiakin ovilipunmyyntipaikkoina.

Katso koko kevään ohjelma: www.zodiak.fi/ohjelmistokalenteri.